Uns 5.900 facultatius dels centres d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut estan cridats a partir d'avui a una vaga de quatre dies per reclamar millores laborals i retributives. El sindicat Metges de Catalunya creu que s'està produint «el desmantellament del primer nivell assistencial» del sistema de salut pública i insta l'ICS a negociar.

El gerent de l'ICS i secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja va respondre que no està disposat a negociar en aquesta situació i veu la vaga «absolutament inoportuna», en plena pandèmia i en la setmana en què es vol començar a vacunar de la grip. La vaga no genera el mateix consens que la del 2018, a la qual es van sumar altres professionals.

Els facultatius de l'atenció primària -metges de família, pediatres, odontòlegs, ginecòlegs i radiòlegs- estan cridats a secundar l'aturada prevista fins divendres. El president del Sector Primària ICS de Metges de Catalunya, Javier O'Farrill, va afirmar en l'anunci de la convocatòria que aquesta és la vaga de la «desesperació» davant la «deixadesa» de l'administració. El sindicat exigeix a l'ICS el compliment íntegre de l'acord de sortida de vaga del 2018 que, adverteix, «encara no s'ha desplegat en la seva totalitat».