13 de octubre de 2020
13.10.2020
Regió7

Interceptats prop de 250 quilos de cocaïna al port de Barcelona amagats en un contenidor amb cafè a granel

La droga tenia un valor de més de 14 milions d'euros en el mercat il·lícit

13.10.2020 | 15:57
Interceptats prop de 250 quilos de cocaïna al port de Barcelona amagats en un contenidor amb cafè a granel

Els Mossos d'Esquadra han interceptat prop de 250 quilos de cocaïna en el port de Barcelona en una operació amb efectius de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària. En concret, el 2 d'octubre es van detectar 239 paquets de cocaïna de gran puresa en una nau logística. Els agents sospitaven que podia arribar al port de Barcelona un contenidor, procedent de la República Dominicana, amb càrrega declarada com a cafè a l'engròs i entre la qual s'amagaria la droga. Les comprovacions van permetre trobar un contenidor que havia arribat uns dies abans amb un 'big bag' de cafè que, si bé tenia origen a Hondures, havia estat carregat al Port de Caucedo, de la República Dominicana. La droga té un valor superior als 14 milions d'euros al mercat il·lícit.

El contenidor va cridar l'atenció dels agents perquè durant el 2019 es va confiscar cocaïna en un de similar. Un cop localitzat i inspeccionat, es va localitzar la droga, que es trobava dins de nou embalums, concretament cinc bosses d'esport i quatre sacs de tela d'arpillera que estaven ocultes en el transport i que suposadament anaven a ser extretes pel mètode del ganxo cec. Aquesta consisteix en el fet que, en algun moment del trajecte, els narcotraficants poden accedir al seu interior per a introduir la cocaïna i quan aquest arriba a un altre port europeu, obrir-lo abans que sigui inspeccionat per la duana.

La investigació continua oberta per descobrir i posar a disposició de la justícia els presumptes responsables dels fets.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit