La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) lliurarà aquest proper dijous la medalla institucional al fins fa poc alcalde de Manresa, Valentí Junyent. Serà durant l'acte d'inauguració del curs acadèmic que es farà a l'Aula Magna de la universitat, a Vic.

Amb Junyent al capdavant de l'Ajuntament de Manresa es va impulsar i crear l'actual UVic-UCC un cop es van federar les fundacions universitàries de Vic i de Manresa. També rebrà la medalla institucional de la UVic-UCC l'exdiputat osonenc al Parlament Enric Castellnou.

Durant la inauguració oficial del curs acadèmic rebran la insígnia de la universitat nou persones que durant el curs passat es van jubilar, entre les quals la manresana Imma Ubiergo, adjunta a direcció de la Fundació Universitària del Bages (FUB-UManresa). També Joan Soler, Anna Andreu, Jacint Torrents, Pilar Soler, Anna Bonafont, Antoni Suriñach, Carme Garolera i Claude Carcenac.

La inauguració del curs es farà a les 12 del migdia. Davant l'emergència sanitària s'ha reduït considerablement la capacitat i es podrà seguir en directe a través de la xarxa. L'acte estarà presidit pel rector, Josep Eladi Baños, i l'alcaldessa de Vic, Anna Erra.