L'agreujament de l'epidèmia de coronavirus va provocar ahir una bateria de suspensions d'actes previstos com la Fira de Tardor de Navàs, la Vigília de Sant Lluc a Manresa i l'exposició i subhasta anual de la lluita contra el càncer, també a Manresa, i l'ajornament dels tornejos solidaris de pàdel a les capitals del Bages i l'Anoia.

L'Ajuntament de Navàs va decidir finalment ahir al vespre suspendre la 88a Fira de Tardor que s'havia de celebrar aquest cap de setmana, com també la inauguració del Centre Enoturístic del Pla de Bages que s'ha rehabilitat a l'antic escorxador, i que es preveia per a aquesta tarda amb presència del conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa.

La decisió es va prendre «de forma consensuada per tot l'equip de govern», segons va assegurar l'Ajuntament en un comunicat, després que la Generalitat fes públiques les noves restriccions per frenar els contagis de la covid-19.

La delegació al Bages del Col·legi de Metges de Barcelona ha anul·lat la celebració de la Vigília de Sant Lluc que s'havia de dur a terme demà a Manresa perquè la situació actual de la pandèmia no fa viable la concentració de professionals sanitaris.

La Junta Local de Manresa de l'Associació Espanyola Contra el Càncer no portarà a terme la 44a edició de Exposició-Subhasta de quadres.

Els tornejos de pàdel solidaris de Manresa i Igualada, previstos per al 18 i el 25 d'octubre respectivament, queden ajornats. L'AECC-Catalunya contra el Càncer n'anunciarà les noves dates.