Un avi de 89 anys va ser trobat mort divendres passat en un lavabo públic de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, centre al qual va acudir el dimecres de la setmana passada per fer-se una analítica i ja no va tornar al seu domicili. Segons ha explicat la seva família a El Periódico, el cos ja sense vida de l'home va estar 48 hores al lavabo sense que ningú se n'adonés. «Han fallat els protocols de neteja», es queixa el fill, Javier Mourín, que assegura que la família denunciarà el centre una vegada obtingui els resultats de l'autòpsia.

Fonts de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona han confirmat a que divendres passat van trobar una persona morta en un lavabo públic del centre sanitari. La família de l'avi havia denunciat als Mossos d'Esquadra la seva desaparició dimecres passat, dia 7, després que no tornés de l'hospital, on havia acudit per sotmetre's a una anàlisi de sang rutinària. L'home era diabètic.

Tot i que la desaparició de l'avi es va produir dimecres, els Mossos d'Esquadra no van avisar els responsables de l'hospital fins divendres, una vegada que van revisar les imatges de les cambres de seguretat de l'hospital (segons Mourín, perquè així ho va demanar la família) i van comprovar que el desaparegut havia entrat però no sortit del centre.

«Els Mossos d'Esquadra ens van avisar divendres de la desaparició i divendres vam trobar la persona morta, que era un pacient ambulatori, no ingressat, de l'hospital», ha confirmat un portaveu de l'hospital. Segons el centre sanitari, «la comissió de seguretat de l'hospital està revisant els protocols de seguretat per saber exactament com s'ha produït aquesta situació». «D'aquesta manera evitarem, a més, que es pugui repetir una situació similar en el futur», afegeix en un comunicat.

El fet és que l'avi pot ser que s'hagués indisposat dimecres, entrés al lavabo i allà morís per causes que es desconeixen sense que ningú s'adonés de la seva presència des de dimecres fins que el van trobar divendres.