15 de octubre de 2020
15.10.2020
Regió7

La UE sanciona el cercle proper a Putin per l'enverinament de Navalni

La mesura s'ha pres per l'ús il·legal d'armes químiques

15.10.2020 | 13:41
L'opositor rus Aleksei Navalni

La Unió Europa (UE) ha publicat aquest dijous les sancions contra sis dirigents russos i una entitat per l'enverinament de l'opositor Aleksei Navalni. Segons recull el Butlletí Oficial de la UE, les sancions per l'ús il·legal d'armes químiques són contra persones del cercle del president Vladimir Putin. Les mesures, que impliquen la prohibició d'entrada a territori comunitari i la congelació de béns a la UE, afecten el cap de la Direcció de Política Interior, Andrei Yarin, el subdirector del gabinet de l'Oficina Presidencial, Sergei Kiriyenko, el representant del Kremlin a Sibèria, Sergei Menyailo, el director de Serveis de Seguretat, Aleksander Bortnikov, i els alts càrrecs del ministeri de Defensa Pavel Popov i Aleksei Krivoruchko.

La UE ha fet efectives les sancions després que els ministres d'Exteriors acordessin aquesta setmana aplicar mesures contra els responsables de l'enverinament de Navalni per l'ús d'armes químiques.

Navalni va ser enverinat amb l'agent nerviós Novichok, segons el govern alemany. Va ser traslladat a Berlín després d'estar malalt durant un viatge a Sibèria. A principis de setembre va sortir del coma i va sortir de l'hospital després d'un mes ingressat per l'enverinament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit