Un professor francès va morir degollat ahir a la tarda a la població francesa de Conflans-Sainte-Honorine, situat a uns 30 quilòmetres de París. L'agressor seria el pare d'un dels seus alumnes, que va ser neutralitzat i ferit de bala per la policia a la veïna localitat d'Éragny. Els fets van passar a l'hora de la sortida de l'escola. Segons van explicar alguns mitjans francesos, la víctima era un professor d'història de l'institut de secundària Bois d'Aulne, a Conflans-Sainte-Honorine, que hauria fet una classe sobre llibertat d'expressió i hauria mostrat als alumnes a l'aula unes caricatures de Mahoma. Segons apunten aquestes fonts, aquesta hauria estat la motivació del seu assassí.

El primer ministre francès, Jean Castex, va ser un dels primers representants polítics que va desplaçar-se al lloc de l'incident, mentre que el ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, va escurçar la seva visita oficial al Marroc per tornar a França.

D'altra banda, el judici contra els atacants de la revista satírica Charlie Hebdo va començar aquest mes de setembre a París. La revista va tornar a publicar les caricatures el dia de l'obertura del judici.