La sala contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit autoritzar les noves restriccions aprovades pel Govern per contenir la covid-19 que necessitaven el seu aval perquè afectaven drets fonamentals: les reunions d'un màxim de sis persones, la suspensió de l'activitat presencial a les universitats i la reducció de l'aforament en espais de culte. La decisió s'ha pres, però, amb un vot particular.

Catalunya va tancar la mitjanit passada bars i restaurants en espera que avui el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) avali totes les mesures previstes per lluitar contra la pandèmia, amb les quals el Govern busca «frenar» l'augment de contagis, si bé admet que en quinze dies no revertirà la tendència.

El Govern ha publicat aquesta matinada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) la resolució amb les restriccions anunciades dimecres, però havia d'incloure una disposició que deixa en suspens, fins que el TSJC es pronunciï, «els tres aspectes que afecten els drets fonamentals». Aquests aspectes són la prohibició de reunions de més de sis persones, la suspensió de l'activitat presencial a les universitats i la limitació de la capacitat en espais de culte, segons un comunicat de l'executiu català. La resta de mesures -entre d'altres, el tancament de bars i restaurants durant un mínim de 15 dies, limitar la capacitat dels comerços al 30% o reduir la de cinemes i teatres al 50%- entraven ahir en vigor.

Podeu consultar aquí totes les restriccions aprovades per la Generalitat.