Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres 16 persones -13 homes i tres dones- en un operatiu que ha permès desarticular un presumpte grup criminal especialitzat que feia d'intermediari entre productors de marihuana i compradors internacionals a granel. Durant la investigació s'han pogut acreditar més de 150 presumptes transaccions entre productors de la droga i compradors de diversos països europeus i del nord d'Àfrica, va informar ahir la policia catalana.

Les persones arrestades tenen entre 18 i 63 anys; tots de nacionalitat espanyola, menys un de nacionalitat francesa; vivien a les comarques de l'Alt Camp, el Baix Penedès i Anoia, i se'ls ha detingut com a presumptes autors de delictes de tràfic de drogues, tinença d'armes i pertinença a organització criminal.

Aquestes detencions se sumen a les set que ja s'havien portat a terme al llarg d'aquesta investigació -23 persones en total-, que han permès intervenir 198 quilos de marihuana i 50 quilos d'haixix en els mesos que ha durat.

La indagació va començar l'octubre del 2019, quan es va interceptar un camió que circulava «en direcció a la frontera amb França» a Vilafranca del Penedès i que transportava 82,8 quilos de marihuana, motiu pel qual es va arrestar el conductor i es va posar en marxa una investigació. Durant mesos, els agents van comprovar qui eren els membres i com treballaven: era un grup amb una organització jerarquitzada que operava de manera constant i que presumptament centrava la seva activitat a intermediar entre venedors i compradors.