L'Ajuntament de Calaf ha demanat màxima precaució als seus veïns després que s'hagin confirmat 10 positius de covid-19 i 24 sospitosos en dos dies al municipi de l'Anoia.

Divendres passat, el consistori local va comunicar que l'última setmana (des del 8 d'octubre) era la que havia registrat més casos positius confirmats per PCR al municipi després del confinament. Es van arribar als 58 casos acumulats.

Pel que fa als casos sospitosos de coronavirus, se n'havien comptabilitzat 46 més, i s'havia arribat a una xifra acumulada de 459 casos des de l'inici de la pandèmia. Segons les dades actualitzades ahir per l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQUAS), la xifra de positius acumulats confirmats per PCR a Calaf ja arribava ahir als 68, i la de sospitosos als 488.

Limitacions a parcs i jardins

Davant de la segona onada del virus de la covid-19 al municipi, el govern de Calaf va publicar divendres un ban amb noves restriccions, entre les quals hi ha l'accés limitat a parcs i jardins de 08 h a 20 h; el tancament de les zones de joc, incloent-hi gronxadors, tobogans i similiars.

El consistori de Calaf també recomana als establiments comercials extremar les mesures de prevenció i control contra el coronavirus. Addicionalment, l'Ajuntament va recordar a tota la població que, per prevenir contagis del virus, cal portar la mascareta posada, ventilar els espais tancats amb freqüència, mantenir les distàncies físiques amb les altres persones i la higiene constant de mans.