La Federació del PSC al Bages, Berguedà i Solsonès exigeix al departament de Salut de la Generalitat «la immediata reobertura» dels consultoris mèdics, els CAP i els ambulatoris que encara estan tancats o que tenen limitat l'accés. El partit es reitera en aquesta demanda, que ja ha fet en altres ocasions, i que l'executiva de la Federació XI ha acordat, per unanimitat, tornar a formular, atès que «tenim la majoria de centres tancats totalment o parcialment, amb derivacions greus per a l'accés a l'atenció mèdica», per la qual cosa «considerem sensiblement limitats els nostres drets bàsics d'accés universal als serveis de Salut».

El PSC denuncia el «deteriorament progressiu» de la Sanitat, que atribueix a «les fortes retallades del govern de la Generalitat des del 2008 fins ara». Entén que això ha portat a una absència d'especialistes en determinades àrees, i «a llargues esperes dels usuaris» , fins al punt que la situació «ha esdevingut insostenible», amb l'afegit dels problemes derivats de la covid-19. En aquest sentit, el PSC afirma que «la necessitat de demanar cita prèvia s'ha convertit en missió impossible», alhora que «hem constatat un col·lapse generalitzat del sistema de comunicacions», fins i tot pel que fa a l'accessibilitat en casos relacionats amb la covid, «amb cites per tests complicades, i sovint, gens immediates».

El PSC reconeix «la implicació i la dedicació fins a extrems exhaustius» del personal sanitari «en condicions molt difícils», i insisteix en la necessitat que es recuperi el servei. «No és tolerable posar com a excusa general i permanent l'existència de la covid».