Fa més de deu anys que Olga Recuenco es dedica al servei de monitoratge de menjadors escolars. Ara afronta el seu segon any a l'institut escola Barnola d'Avinyó amb entusiasme malgrat la pandèmia.

Quines són les sensacions que li genera aquest nou curs?

La nostra prioritat era començar. A partir d'aquí, t'adaptes a les mesures perquè l'important és que els alumnes tornen a estar al centre. La veritat és que no estic gens angoixada perquè tenia ganes de començar.

Quins són els principals canvis que s'han aplicat al menjador?

Sempre treballàvem perquè els estudiants fossin totalment autònoms. Ells s'encarregaven de servir-se el menjar i l'aigua, netejar-se el seu plat i també la taula... Tot això i també el treball col·laboratiu entre ells ha desaparegut, perquè som els monitors que ens hem d'encarregar de fer-ho per evitar desplaçaments a l'espai del menjador. Per tant, tot el treball educatiu quedarà diluït.

El volum de feina dels monitors s'ha duplicat?

I tant! Els monitors anem de bòlit perquè hem d'estar pendents de moltes coses a la vegada. En aquest sentit, ens agradaria tenir més mans al menjador perquè, a més a més, cada vegada hi ha més alumnes que es queden a dinar.