El 20,3% de les infermeres de Catalunya han decidit que no es vacunaran del coronavirus per la preocupació sobre els possibles efectes secundaris (72,3%) i els dubtes sobre la seva efectivitat (65,6%). El 30,5% sí que es vacunarà. El 49,2% restant no té clar què farà quan hi hagi vacuna, segons les dades per a Catalunya d'un estudi que el Consell General d'Infermeria d'Espanya ha fet a partir de 8.415 enquestes. Pel que fa a la grip comuna, l'any passat es van vacunar el 49,9% d'infermeres de Catalunya i enguany ho faran el 57,2%, mentre que el 25,8% no ho faran i el 17% no ho saben. L'estudi atribueix l'increment del 7% de la voluntat de vacunar-se de la grip comuna a la incidència de la covid-19.

A l'estat espanyol l'increment de la vacunació de la grip comuna arribaria al 67,7%, el que suposaria un increment del 10% respecte a l'any passat. Si els indecisos finalment es vacunen es podria arribar a una "taxa històrica" de vacunació del 83%, segons ha explicat José Luis Cobos, del Consell General d'Infermeria.

L'entitat sosté que s'ha de fomentar la vacunació dels professionals sanitaris. "Som personal de risc i no ens podem permetre emmalaltir en aquestes circumstàncies ni que la població saturi encara més els hospitals, i per això fem una crida a les infermeres indecises perquè apostin per vacunar-se", ha dit Florentino Pérez Raya, president de la institució.

El 81,6% de les infermeres de Catalunya considera que ja hi ha prou informació sobre la vacunació. No obstant José Antonio Forcada, president de l'Associació Nacional d'Infermeria i Vacunes (Anevac), ha dit que cal "augmentar la conscienciació". Forcada ha dit que "potser caldrà fer més missatges apel·lant al cor" després de veure que aquesta estratègia "funciona" a les entitats que promouen la no vacunació.