França va expulsar ahir cinc bosnians, tots membres de la família d'una adolescent musulmana a la qual van pegar i van rapar el mes d'agost com a càstig per la seva relació amb un noi serbi cristià. El ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, explica en un comunicat que l'expulsió és conseqüència dels «comportaments inadmissibles d'aquesta família» amb «una adolescent enamorada d'un jove serbi d'una altra confessió».

Gérald Darmanin precisa que els cinc membres de la família Zairovith han estat enviats a Sarajevo i que els serveis socials francesos s'ocuparan de la noia, que actualment té disset anys, fins que arribi a la majoria d'edat, quan se li donarà un permís de residència al país gal.

La decisió del Govern francès arriba l'endemà que el Tribunal Correccional de Besançon condemnés els pares i oncles de la noia amb penes de presó i d'expulsió de França.

El ministre de l'Interior ja havia advertit que els oncles de la jove bosniana, que havien arribat a França al 2016 i als quals s'havia atorgat l'estatut de refugiats, no tenien «res a fer» al país i que serien expulsats quan acabés el procediment judicial.

La noia havia declarat davant els investigadors que els seus familiars li havien clavat cops de puny i puntades de peu i que s'oposaven a la seva intenció de casar-se amb el seu xicot serbi «a causa de la religió», cosa que van negar els familiars acusats durant el procés judicial.