El líder del partit opositor veneçolà Voluntat Popular, Leopoldo López, hauria sortit de l'ambaixada d'Espanya a Caracas, on es trobava des del 30 d'abril del 2019, i ja hauria creuat la frontera cap a Colòmbia, segons fonts de l'oposició. Leopoldo López hauria creuat clandestinament la frontera i ja estaria anant cap a Bogotà, segons fonts citades per l'emissora colombiana Caracol Radio.

Leopoldo López va ser excarcerat durant un intent de rebel·lió contra el Govern de Nicolás Maduro que va impulsar principalment un sector dissident del Servei d'Intel·ligència Bolivarià (SEBIN).

Des de llavors es trobava refugiat a l'ambaixada d'Espanya, on es troben la seva dona, el seu fill i la resta de la seva família. El seu pare, Leopoldo López Gil, és eurodiputat pel Partit Popular.

El dirigent opositor s'ha mantigut sempre en la primera línia política. Es va convertir en un símbol de la resistència davant de Nicolás Maduro, especialment des que va estar en arrest domiciliari després que s'hagués instal·lat a l'ambaixada espanyola, des d'on va dirigir l'estratègia de les forces opositores juntament amb el president del Parlament, Juan Guaidó.