La intendent Teresa Laplana, absolta per l'Audiència Nacional juntament amb el major dels Mossos Josep Lluís Trapero per la seva actuació en el procés el 2017, ha demanat després d'aquesta sentència la seva reincorporació al cos, al qual tornarà molt aviat.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va assegurar en una entrevista a l'emissora RAC1 que la intendent ha expressat el seu desig de reincorporar-se a la policia catalana i que aquest tràmit el vol resoldre ràpid. Respecte a la situació de l'excap dels Mossos, el conseller va reiterar que la seva restitució en el càrrec depèn d'ell.

«N'hem de parlar»

El conseller d'Interior va explicar que, de moment, l'actual comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, no ha posat el seu càrrec a disposició del conseller, però tampoc va descartar que tots dos puguin cohabitar als Mossos. «D'això encara n'hem de parlar», va puntualitzar el conseller Sàmper.

«Amb el major Trapero hem parlat moltes vegades, però no hem parlat de la restitució del seu càrrec, excepte el primer dia que vaig entrar com a conseller d'Interior», va recordar Miquel Sàmper.

«Amb el comissari en cap Eduard Sallent tinc una relació molt bona, no en tinc cap mena de queixa. La restitució del major Josep Lluís Trapero és un tema que, si es donés, no té res a veure amb la professionalitat al cos policial d'Eduard Sallent, que ha quedat demostrada», va voler deixar clar el titular de la conselleria d'Interior.