27 de octubre de 2020
27.10.2020
Regió7

Erdogan crida a boicotejar els productes francesos per les mesures contra l'islamisme

26.10.2020 | 21:48
Erdogan crida a boicotejar els productes francesos per les mesures contra l'islamisme

El president de Turquia, Recep Tayipp Erdogan, va fer una crida ahir a boicotejar els productes francesos en resposta a les mesures preses a França contra agrupacions islamistes. «Allà han demanat no comprar productes turcs i jo faig una crida al meu poble: no compreu productes francesos», va dir Erdogan en un discurs a la televisió.

En la seva intervenció, el president turc va assegurar que «els musulmans estan oprimits a França» i va comparar la situació amb la dels jueus a Europa abans de l'Holocaust. La crida d'Erdogan al boicot de productes francesos arriba després que posés en qüestió la salut mental del president francès, Emmanuel Macron. Després d'aquestes paraules, França va cridar a consultes al seu ambaixador a Ankara.

L'alt representant de la Unió Europea, Josep Borrell, va considerar «inacceptables» les declaracions del president turc i va fer una crida a aturar «l'espiral perillosa de confrontació». Amb tot, el portaveu de Borrell va insistir que la relació amb Turquia no es revisarà fins al desembre.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook