Aragó, Astúries i el País Basc s'han sumat aquest dilluns al confinament perimetral ja vigent a Navarra i La Rioja des de la setmana passada. Aragó i Astúries han fet el pas després de l'anunci, aquest diumenge, del nou estat d'alarma aprovat pel Consell de Ministres extraordinari. El Consell de Ministres extraordinari va aprovar el diumenge l'estat d'alarma a tot el país i delegava als governs autonòmics la capacitat de tancar perimetralment la comunitat.

Confinament a l'Aragó

El president d'Aragó, Javier Lambán, ha anunciat el confinament perimetral de la comunitat autònoma a l'ampliar a tota la regió el confinament que fins ara estava vigent a les tres grans ciutats de la comunitat.

Lambán ha anunciat que aquest tancament s'amplia al conjunt de la regió de manera que els habitants de la resta de municipis poden transitar lliurement dins d'Aragó. L'horari de toc de queda es mantindrà entre les 23.00 i les 6.00 hores, però ha rebutjat la possibilitat d'aplicar confinaments de cap de setmana.

Tancaments perimetrals a Astúries

El president del Principat, Adrián Barbón, ha anunciat aquesta tarda la necessitat de tancar perimetralment Astúries, limitant les entrades i sortides de la regió tret de per a aquelles causes justificades.

Barbón s'ha mostrat favorable a la declaració de l'estat d'alarma i la implantació d'un toc de queda. Aquesta tarda, la comissió interadministrativa de seguiment de la pandèmia ha decidit posposar una hora l'inici del toc de queda decretat pel Govern central, i ha traslladat a la mitjanit la prohibició de ser al carrer.

Confinament i toc de queda a Navarra

El Govern de Navarra manté entre en confinament perimetral i el toc de queda de les 23.00 i les 6.00 hores. A més, el govern navarrès ha restringit les reunions en els espais privats a les persones que conviuen habitualment.

La limitació de les reunions privades comptarà amb excepcions per a persones que visquin soles i dependents, menors, i parelles que viuen en domicilis diferents.

Restriccions a La Rioja

El Govern de La Rioja restringeix l'entrada i sortida de la comunitat als desplaçaments durant quinze dies des de divendres passat, segons va anunciar la presidenta de l'Executiu de La Rioja, Concha Andreu.

A la mesura s'ha sumat des de diumenge un toc de queda fixat entre les 23.00 i les 6.00 hores. Andreu va anunciar, a més, el tancament dels establiments a les 21.00 hores, tret de farmàcies, activitats de teatre i cine, així com altres establiments amb béns i serveis de primera necessitat.

Limitació de moviments al País Basc

El govern basc limitarà, amb excepcions per motius sanitaris, laborals o de força major, l'entrada i sortida de persones la comunitat, així com els accessos i sortides dels municipis en els quals les ciutadans tinguin fixada la seva residència.

A més de la restricció de mobilitat en horari nocturn (de 23.00 a 6.00 hores), la permanència de grups en espais públics i privats quedarà condicionada a un màxim de sis persones.