El Tribunal Administratiu de Montreuil, als afores de París, va validar ahir el tancament temporal de la mesquita de Pantin, ordenat la setmana passada pel ministeri de l'Interior, que acusava els seus responsables d'haver difós informació que va contribuir a l'assassinat del professor Samuel Paty.

«En aquest estat de la instrucció no sembla que el prefecte de Sena Saint-Denis hagi atemptat de manera greu i il·legal contra la llibertat de culte», destaquen els magistrats en la seva decisió.

La investigació del tribunal estableix que entre el 9 i el 16 d'octubre, quan Paty va ser decapitat en ple carrer per un extremista d'origen txetxè, el compte de Facebook de la mesquita va mostrar el vídeo del pare de l'alumna que va iniciar una campanya contra el professor després que aquest mostrés caricatures de Mahoma a classe.

«En aquest mateix compte de Facebook hi figura el missatge d'un internauta que revela la identitat i el lloc de treball del professor, sense que cap control ni reprovació fos efectuat per l'autoritat de la mesquita», apunta el comunicat del tribunal.