Almenys tres persones han mort i diverses més han resultat ferides per un atac amb ganivet perpetrat al costat d'una església de la ciutat francesa de Niça, al sud del país, segons fonts policials, que han confirmat la detenció del presumpte agressor.

L'atac ha tingut lloc al voltant de les 9.00 h al costat de l'església Notre Dame de Niça, i s'ha saldat amb la mort d'un home, una dona, i una persona decapitada segons les fonts citades per la cadena BFMTV. També ha resultat ferit el suposat autor dels apunyalaments, evacuat a un hospital després del seu arrest.

El ministre de l'Interior, Gérald Darmanin, ha convocat una reunió d'urgència i ha instat a la ciutadania a evitar la zona, la mateixa recomanació que també ha llançat l'alcalde de la localitat, Christian Estrosi, que ha apuntat a Twitter que "tot fa suposar" que es tracta d'un atemptat terrorista.

Estrosi s'ha desplaçat al lloc de l'atac i també està previst que Darmanin viatge a Niça al llarg del dia. La notícia ha coincidit amb un ple de l'Assemblea Nacional en el qual el primer ministre, Jean Castex, detallava les noves restriccions per a fer front a la pandèmia de coronavirus i tots els diputats han guardat un minut de silenci.

Detonacions controlades

L'alcalde de Niça ha aplaudit la ràpida intervenció de les forces de seguretat, que han desplegat a la zona un equip d'artificiers. La Policia Nacional ha confirmat a Twitter que ha realitzat diverses explosions controlades, en un intent per cridar a la calma de la població: "La situació està sota control".

França ha estat objecte de crítiques aquests últims dies per part del món musulmà arran de la croada llançada pel president, Emmanuel Macron, contra el "separatisme islàmic". Líders internacionals com el mandatari turc, Recetp Tayyip Erdogan, han acusat Macron de xenofòbia i de ser "hostil" amb l'islam.

L'últim atac terrorista a França es va produir el 16 d'octubre, quan el professor Samuel Paty va ser assassinat i decapitat als afores de París després d'il·lustrar amb caricatures de Mahoma una classe sobre llibertat d'expressió. Arran d'aquest atemptat, les autoritats han endurit la vigilància d'organitzacions islamistes.

Apunyalat un guàrdia del consolat francès a la ciutat saudita de Yeda

Les forces de seguretat de l'Aràbia Saudita han detingut a un home després que suposadament apunyalés aquest dijous a un dels guàrdies del consolat francès de Yeda, en la zona oest del país, ha informat un portaveu de la Policia. El guàrdia ha patit ferides lleus i ha estat evacuat a un hospital, segons el portaveu.

L'Aràbia Saudita és un dels països que ha criticat aquests últims dies a França per la recent difusió de caricatures de Mahoma i les crítiques del president gal, Emmanuel Macron, contra el "separatisme islamista". Autoritats d'Egipte, el Pakistan, Algèria, el Marroc, Jordània, l'Iran, Qatar o Líbia també s'han sumat a aquesta onada de descontentament del món musulmà.

Abatut un home a la ciutat francesa d'Avinyó després d'amenaçar amb un ganivet a policies

Un home ha estat abatut aquest dijous a la ciutat francesa d'Avinyó, en el sud-oest del país, després que hagués amenaçat amb un ganivet a uns agents, segons informa l'emissora Europe 1. El succés es produeix poc després que un home armat amb un ganivet hagi matat a tres persones.

L'assaltant ha cridat 'Al·là Akbar' (Déu és el més gran) i ha intentat atacar als agents que es trobaven en el barri de Montfavet. Els policies l'han disparat i l'han abatut, ha precisat l'emissora.