Sembla que les mesures restrictives imposades per la Generalitat fa quinze dies es comencen a notar en l'evolució dels indicadors de la pandèmia a les comarques centrals.

El Bages i la Cerdanya encadenen ja tres dies amb el risc de rebrot a la baixa, ara establerts en els 540 i els 565 punts, respectivament.

Encara mostra una progressió millor de les dades la comarca del Solsonès, on la reculada del risc de rebrot ja s'allarga quatre dies. L'indicador de rebrot fet públic ahir pel departament de Salut de la Generalitat era de 655 punts.

Cal recordar que el departament de Salut fa públiques les dades amb un decalatge de quatre dies, així que la darrera correspon al dia 25 d'octubre.

Pel que fa al Berguedà i al Moianès, ahir també van veure millorar les seves dades, que tot i així segueixen disparades amb 2.162 i 1.893 punts respectivament.

La taxa només puja molt lleugerament a l'Anoia (8 punts en 24 hores, fins als 655) i a l'Alt Urgell (4 més en un dia, fins als 1.085). Manresa, per la seva banda, recula fins a una xifra rodona, els 500 punts, i la velocitat de transmissió de la malaltia (Rt) a la ciutat és ara d'1,03, fet que indica que el virus ara per ara ni avança ni retrocedeix ja que cada infectat només contagia una única persona més.

La tendència que segueixen bona part de les comarques de l'àmbit de Regió7 és la mateixa que experimenta el risc de rebrot global a Catalunya. En l'actualització feta ahir per Salut, la taxa es reduïa en 50 punts respecte a la del dia anterior i retrocedia fins als 837,65, mentre que la velocitat de transmissió era d'1,34.