29 de octubre de 2020
29.10.2020
Regió7

Moren tres persones ingressades a l'Hospital d'Igualada per covid-19

L'UCI del centre sanitari ja té més de la meitat dels malalts amb complicacions per la infecció pel virus

28.10.2020 | 23:43
Entrada de l'Hospital d'Igualada

Tres persones més han mort en la darrera setmana a l'Hospital d'Igualada a causa de la covid-19, segons les dades que ha fet públiques el mateix centre sanitari. Des de l'inici de la pandèmia fins aquest dimecres, a l'hospital hi ha hagut 136 defuncions, 3 més que la setmana passada (133). La situació al centre es va complicant una mica més cada setmana, però, de moment, la direcció assegura que «la situació està controlada».

L'UCI ha doblat en una setmana el nombre de llits ocupats per pacients covid, de 3 a 6, i s'ha vist obligada a usar més llits com a UCI. La setmana passada tenia 10 unitats i aquesta en té 13. Aquest dimecres n'hi havia dos sense ocupar. Sobre el total de llits ocupats (11), el sis malalts UCI suposen el 54,54%, i si la relació es fa amb el total de llits disponibles, baixa al 46,15%. L'ús de les UCI, el fet de tenir pressió assistencial per poder atendre els malalts que necessiten aquesta atenció extrema, és un dels problemes que poden col·lapsar el sistema. En la primera onada de la pandèmia, l'Hospital d'Igualada va quedar absolutament desbordat. En va arribar a posar 16 en funcionament.

En general, la situació a l'Hospital d'Igualada és una mica pitjor que la setmana passada. Hi ha més ocupació de llits, tot i que encara n'hi ha de lliures, i hi ha 30 malalts ingressats per covid-19, tres més que la setmana anterior. Aquesta setmana passada s'han donat 27 altes hospitalàries de malalts que han tingut infecció pel virus SARS-coV-2.

En els darrers set dies, a la comarca hi ha hagut un total de 238 casos nous d'infectats per covid-19, el que suposa un creixement del 65,27% respecte a la situació de fa una setmana (aleshores hi havia 144 casos en set dies).

Els CAP que tenen més registres de persones amb el virus pandèmic són els de Santa Margarida de Montbui (25), Vilanova del Camí (48), Capellades (27), i Igualada I i II (57 i 59, respectivament).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook