La Federació de la Vaca Bruna dels Pirineus (FEBRUPI) va celebrar dilluns per segona vegada una subhasta telemàtica de vedells i vaques de tres anys i primer de part , anomenades terçones, a través de WhatsApp. A la subhasta hi van participar un total de 45 ramaders i es van subhastar 23 animals, dels quals se'n van vendre 12.

La Februpi destaca que la participació de ramaders associats i el nombre d'animals exposats i comprats demostra que aquest col·lectiu «ha superat les reticències i les pors inicials cap a aquest tipus de subhastes», encara que, reconeixen, «tothom enyora el contacte social perdut des de fa més de mig any».

La subhasta constava de 18 vedells de la 30a sèrie d'avaluació del Centre de Testatge de Bellestar, procedents de diferents ramaderies de l'Alta Ribagorc?a, la Cerdanya, el Ripollès, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran, amb diferents preus mínims de sortida a partir de 1.200 euros.

L'explotacio? Furroi de Castellar de n'Hug es va emportar la vaca més preuada per 2.000 euros, 500 més que el seu preu de sortida. Es tractava d'una vaca terçona pre-nyada de 4 mesos, la que es pot veure a la imatge que acompanya la notícia.