La policia francesa ha detingut a un home per la seva possible complicitat amb l'autor de l'atemptat islamista d'ahir a Niça, en el qual tres persones van ser assassinades amb arma blanca en una església de la ciutat, s'ha informat aquest divendres.

"Un home de 47 anys va ser detingut en la nit d'ahir. És sospitós d'haver estat en contacte amb l'autor", va indicar a Efe una font judicial que no va donar més precisions.

El terrorista, reduït a tirs per agents de policia quan es disposava a atacar-los, va ser hospitalitzat en estat greu.

Es tracta d'un home de 21 anys i nacionalitat tunisiana que va arribar a l'illa italiana de Lampedusa el passat 20 de setembre seguint la ruta migratòria del Mediterrani central.

Segons un document de la Creu Roja italiana que portava damunt, i que les autoritats franceses consideren autèntic, va desembarcar el 9 d'octubre en el port de Bari (sud d'Itàlia).

La recerca se centra ara a esbrinar com va arribar a França des de Bari i les seves "eventuals complicitats", va assenyalar el fiscal nacional antiterrorista, Jean-François Ricard, durant una declaració a la premsa la passada nit.

El terrorista va entrar i en mitja hora va assassinar amb un ganivet de grans dimensions a les seves tres víctimes: una feligresa de 60 anys que va quedar gairebé decapitada, el sagristà del temple, de 55 anys, i una dona de 44 anys.

Aquesta última era brasilera, segons va informar el Ministeri d'Exteriors d'aquest país, i va poder sortir del temple ferida molt greu per a sol·licitar ajuda i donar l'alarma, abans de morir a causa de "múltiples ferides d'arma blanca", va explicar el fiscal.

Aquest és el tercer atemptat terrorista islamista amb arma blanca que sofreix França en poc més d'un mes, després que el 25 de setembre un pakistanès ferís greument a dues persones al costat de l'antiga seu de Charlie Hebdo i el 16 d'octubre un rus-txetxè decapités a un professor que va mostrar en classe caricatures de Mahoma.