El dispositiu engegat per reduir l'afluència de visitants al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, situat a cavall de les comarques del Bages, Moianès i Vallès Occidental, no es durà a terme aquest cap de setmana. Aquest dispositiu es va posar en marxa en paral.lel el cap de setmana passat en aquest espai protegit i també en el del Montseny.

Fonts de la Diputació de Barcelona argumenten i recorden que, amb les noves restriccions que limiten la mobilitat al municipi on es resideix, només hi podran accedir les persones empadronades a la zona. Un cop s'aixequin les restriccions, afegeixen, es podria tornar a activar el dispositiu.

Les mesures van arrencar el cap de setmana passat per resoldre els problemes generats per l'elevada afluència de visitants que es va detectar durant els caps de setmana precedents, que van generar en vehicles estacionats a qualsevol lloc i carreteres col·lapsades. Per evitar aquesta situació, es van muntar dispositius a punts d'accés als parcs que hi van impedir l'entrada de més vehicles quan els aparcaments interiors van quedar plens.