31 de octubre de 2020
31.10.2020
Regió7

El Consell cerdà reparteix entre els disset municipis l'ajut del Pla de Camins

La partida de 233.000 euros es dividirà per la impossibilitat de concretar un projecte per urgència

30.10.2020 | 23:19
Un camí de la Cerdanya que es va asfaltar amb l'anterior Pla de Camins

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha decidit repartir entre els disset municipis l'ajuda del departament de Territori i Sostenibilitat per a la millora i el manteniment de la xarxa de camins, que ha estat de 233.000 euros.

A diferència d'anteriors edicions de la subvenció, en aquesta ocasió la urgència de la convocatòria ha impossibilitat que l'administració comarcal presentés un projecte concret de reforma d'un camí o carretera secundària. Així, amb l'obligatorietat de fer tot el procés de licitar i presentar memòries en un termini de poques setmanes, el Consell Comarcal ha debatut quina decisió prendre sobre el destí de la subvenció i ha establert dividir la partida en disset parts iguals.

Això comportarà, doncs, l'atorgament d'una ajuda de poc més de 13.700 euros per a cada un dels municipis que formen la comarca, els quals hauran de decidir a quin camí o carretera local la destinen.

El Pla de Camins és un dels àmbits de gestió històrics del Consell Comarcal, amb el qual ha pogut anar renovant i millorant els accessos a molts pobles petits dels termes municipals així com altres senders d'ús turístic i d'oci. El departament de Territori ha repartit les ajudes a partir de variables com ara la longitud de les xarxes locals, entre altres aspectes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit