Els mercats setmanals, com els que se celebren avui a Sallent i Cardona, o ahir a Berga, poden continuar la seva activitat amb les restriccions que ja tenien imposades i que controlen i limiten la seva capacitat al 30%. En els casos on l'espai és més limitat es mantenen les mesures establertes com la reducció de parades o circuits d'entrada i sortida.

Segons les mesures que van entrar aquest divendres en vigor a tot Catalunya per a la contenció del brot epidèmic de la covid-19, «els mercats no sedentaris poden mantenir la seva activitat condicionada a una reducció al 30% de la capacitat màxima del recinte i al compliment de les mesures previstes al corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT», que ja s'estaven aplicant.

Alguns mercats com el de Sant Vicenç de Castellet, que se celebra els divendres a la plaça Clavé, van mantenir les mesures que ja s'havien adoptat fa unes setmanes per fer front a la pandèmia amb el mercat perimetrat amb tanques i menys parades. Amb l'objectiu de garantir les mesures de seguretat i higiene, es disposa de gel hidroalcohòlic i es manté el control de la capacitat dins de la plaça on, en el seu dia, ja es va habilitar un recorregut per tal d'accedir-hi amb un únic accés pel carrer Creixell (davant de la biblioteca) i la sortida es realitza pel carrer Llobregat.

Al municipi de Sallent, per la seva banda, el mercat de les puces s'ha anul·lat i el setmanal, que té lloc avui, ha limitat la capacitat, amb la col·laboració de la Policia i Protecció Civil, tenint en compte que «l'espai és gran i es pot garantir la separació», segons han informat fonts municipals.

El mercat del diumenge que se celebra avui a Cardona segueix igual com fins ara, amb les mesures adoptades, com la separació requerida entre parades. Es tracta «d'un espai ampli i que permet fer-ho sense problema», han assegurat de de l'Ajuntament de Cardona. De fet, ja fa setmanes que funciona així amb les mesures preses en el seu dia, que es mantenen en les noves recomanacions.