El servei d'urgències de primària que hi ha al CAP Bages de Manresa, el CUAP, va ser el primer que va utilitzar els testos ràpids. Posteriorment s'hi va afegir pediatria, i aquesta última setmana l'atenció primària en general. Els professionals han hagut de fer formació.

Amb el pacient a dins comença tot el procés. El test és com un quit on ja hi ha tot el material. Es tira un líquid en un tub llarg i prim, es treu la mostra del nas amb l'escovilló i aquest s'introdueix dins el tub en qüestió. Un cop a dins, s'ha de fer girar el pal. El tub es tapa i es treu com una mena de tap que hi ha a la part de sota. Es tiren unes gotes en un reactiu (a la imatge) i el que surt de sota del tub. I a partir d'aquí cal esperar els 15 minuts. La infermera que divendres passat feia les proves al CAP Plaça Catalunya encenia en aquell moment un cronòmetre a partir del minut 15, i convidava l'usuari a esperar-se a fora.

Passat aquest temps, el tornava a cridar i el convidava novament a entrar a la consulta per comentar-li els resultats. En cas de ser positiu, també li recordava que havia de fer aïllament i que es posava en marxa el protocol per evitar contagis i trencar cadenes de transmissió.