La Policia Local de Manresa ha aixecat dues actes a persones que havien sortit de la seva població de residència sense tenir un motiu justificable, segons van informar ahir fonts municipals consultades per aquest diari.

A aquestes dues actes a persones que havien sortit del seu terme municipal cal afegir les vuit que es van posar durant la nit a persones que no respectaven el toc de queda i que es trobaven fora del seu domicili sense una causa justificada.

D'altra banda, la comissària de la regió metropolitana nord dels Mossos d'Esquadra, Alícia Moriana, va detallar que la nit de divendres a dissabte «es van aixecar unes 400 actes» a Catalunya, una xifra que suposa més del doble de les 170 que es van aixecar la nit anterior. Segons el cos policial, «la ciutadania, de forma general, està complint i fa el que toca», i és per això que la comissària va agrair «el seu esperit cívic i responsable».

Tal com va detallar la comissària, «a la majoria, un alt percentatge» dels ciutadans als quals se'ls va aixecar acta, va ser «per no complir les restriccions de mobilitat, i de forma més anecdòtica per no portar la mascareta, saltar-se el confinament, beure al carrer, fumar sense distància o no complir els horaris dels establiments».

Moriana va explicar també que des del cos dels Mossos d'Esquadra «tenen el vessant coercitiu» amb les actes i les multes, però va destacar que actuen «amb esperit pedagògic».

La comissària Moriana va assegurar que les darreres mesures impulsades pel Govern han fet també que «s'hagi reduït» molt el nombre de gent que beu al carrer, les festes i els botellons. Igualment, la comissària va confiar que els controls que mantenen els Mossos d'Esquadra coordinats amb les policies locals d'arreu de Catalunya funcionin adequadament i ajudin a poder garantir el compliment dels confinaments perimetrals.