L'exconseller i empresari Xavier Vendrell, detingut per la Guàrdia Civil en el marc de l'operació que investiga el suposat desviament de fons públics per a les despeses de Carles Puigdemont a Waterloo, va afirmar ahir que les acusacions contra ell «són infundades» i que les «desmuntarà una a una» amb documents.

L'exconseller d'ERC és una de les vint persones detingudes dimecres passat per la Guàrdia Civil per aquest suposat desviament de fons públics per abonar les despeses de l'expresident català, causa que investiga el jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona.

Vendrell, que romania en dependències de la comandància de la Guàrdia Civil des de dimecres, va passar divendres a disposició judicial, i el jutge va decretar la seva posada en llibertat amb càr-recs. El jutge va acordar deixar en llibertat amb càrrecs els nou detinguts que finalment van passar a disposició judicial, després que tots ells s'acollissin al dret a no declarar i que la Fiscalia no demanés mesures cautelars.

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'exconseller i empresari va assegurar ahir que totes les acusacions formulades contra ell són «infundades» i que les «desmuntarà una a una» amb documents que ja està preparant amb el seu advocat.

Va atribuir la seva detenció i el fet que el jutge l'investigui al fet de ser independentista: «No tinc cap dubte que si no fos independentista no m'haurien vingut a buscar. Això segur, seguríssim», va asseverar. En aquest sentit, va opinar que aquesta investigació contra ell i la resta dels detinguts dimecres passat és «un muntatge que forma part d'aquesta causa general contra l'independentisme».

Vendrell, d'altra banda, va criticar que la investigació inclogui enregistraments «personals, amb la família, amics...». Preguntat si creu que hi ha una trama per pagar l'exili de Puigdemont, va contestar: «Estic convençudíssim que no».