Els Mossos d'Esquadra van posar un total de 1.205 denúncies des de la nit de divendres fins al matí d'ahir diumenge i van tancar 10 locals a Catalunya, segons va detallar ahir el director general dels Mossos, Pere Ferrer, al 3/24.

El 75% de les sancions van ser per incomplir restriccions de mobilitat, mentre que el 25% restant es van imposar per incompliments sanitaris -gent sense mascareta o no respectar grups de màxim 6 persones. Prèviament, i en declaracions a Catalunya Ràdio, Ferrer va confirmar que la manifestació de dissabte a Barcelona es va tancar amb un detingut, 60 identificats i un policia ferit.

«Hi va haver un dispositiu preventiu fort. La manifestació va anar prou bé i vam evitar la situació d'aldarulls de divendres», va afirmar el director general dels Mossos. «Això sí, dissabte a Barcelona també vam detectar elements d'ultradreta com els de divendres», va reconèixer Ferrer, que va voler posar en valor les 60 identificacions preventives. «Ajuda a minimitzar i a reduir la violència. Bàsicament perquè detectem material que podria ser usat en aldarulls i el retirem», va dir el cap del cos policial.