La Generalitat aprovarà demà un decret llei per impedir que es penalitzi els treballadors amb les rendes més baixes i amb més precarietat laboral (que han estat o estan en un ERTO, a l'atur o han encadenat diversos contractes).

Es tracta de treballadors que per aquesta realitat -tenir més d'un pagador aquest 2020- es veuen obligats a fer la declaració de la renda i es poden veure perjudicats.

Segons va avançar TV3, el decret preveu rebaixar-los l'IRPF a través d'una deducció autonòmica equivalent a la diferència entre la quota íntegra autonòmica i la quota íntegra estatal, sempre que la diferència sigui positiva. L'executiu preveu que la mesura pot afavorir uns 250.000 treballadors que cobren entre 14.000 i 22.000 euros bruts anuals.

El departament d'Economia està acabant de tancar els serrells d'un decret llei que té per objectiu ajudar els treballadors amb major precarietat laboral i més perjudicats per la situació provocada per la pandèmia de la covid-19. Des del Govern català, però, també s'exigeix a l'Estat que prengui «mesures econòmiques concretes» i un «pla de xoc urgent».