Una de les mesures que enguany s'han pres al cementiri de Manresa és en relació amb els accessos. L'entrada es feia per la porta principal mentre que per sortir del recinte s'havia d'anar per un dels dos laterals. Així s'evitava que es creuessin persones que anaven en direccions contràries.

A més a més, a cada porta i a l'interior del cementiri hi havia informadors del CAE que explicaven les mesures i orientaven els visitants.

A l'entrada principal, un jove demanava a tothom que es posés gel hidroalcohòlic a les mans, cosa que feia que en alguns moments molt puntuals es produïssin petites cues. I aquest canvi en el recorregut també portava a fer noves descobertes del cementiri, explicaven Oriol Gasulla i Iris Molina, que eren dos dels informadors que hi havia a l'interior del recinte. «Hi ha persones que en entrar per una porta que no és l'habitual, es desorienten una mica i ens demanen on és un car-rer o un altre», diu Gasulla, mentre que Molina assegura que els canvis de ruta fa que hi hagi gent que «quedi sorpresa en veure alguna tomba o escultures que no han vist mai».