Un 63% més de vacunes en relació amb l'any passat. Des del 15 d'octubre passat i fins al 22 de desembre vinent té lloc la campanya de vacunació de la grip. En el cas de les comarques que depenen de la Regió Sanitària Catalunya Central del Servei Català de la Salut, la quantitat de dosis dispensades fins a la setmana passada ha suposat un increment d'entre un 41 i un 73% en comparació amb el mateix període de l'any passat.

Després d'Osona, la següent comarca que ha rebut més vacunes fins ara ha estat l'Anoia (de 7.830 la campanya passada han passat a 12.870). Darrere seu hi ha el Bages (de 16.160 a 26.173) i el Berguedà (de 3.965 a 5.600).

A causa del fet que la campanya de la grip arriba enmig de la pandèmia de la covid-19, enguany s'ha posat un èmfasi especial a l'hora d'augmentar les cobertures de vacunació, especialment en el personal sanitari i sociosanitari; gent gran, preferentment a partir dels 65 anys, i persones de qualsevol edat amb condicions de risc. L'objectiu és disminuir al màxim que sigui possible la incidència de la grip en aquests grups diana, que en gran part coincideixen amb els de la covid-19, i contribuir a reduir l'impacte sobre la pressió assistencial. Justament per això, l'Organització Mundial de la Salut i la Comissió Europea s'han fixat aconseguir cobertures d'almenys el 75 % en gent gran tan aviat com sigui possible i augmentar les cobertures de vacunació pel que fa als professionals sanitaris i als grups de risc. Per això que se n'han subministrat més.

A Manresa, per evitar aglomeracions i millorar els circuits, el Departament de Salut ha habilitat cinc espais alternatius als centres d'atenció primària (CAP): el pavelló municipal Pujolet, per als usuaris del CAP Bages, en horaris de matí. L'Espai Jove Joan Amades, per als usuaris del CAP Sagrada Família, en horari de tardes. Als dos locals enfront del Centre de Dia de Sant Andreu Salut, per als usuaris del CAP Barri Antic, en horari de matí i tarda. El local de l'Associació de Veïns de Valldaura, per als usuaris del CAP Barri Antic, en horari de matí i tarda i el local de l'Associació de Veïns del Xup, per als usuaris del CAP Barri Antic, en horari de matí. En el cas dels usuaris del CAP de les Bases, la vacunació es farà al mateix centre assistencial, matí i tarda.