L'Ajuntament d'Igualada i els cossos policials han demanat a la ciutadania imatges o dades relacionades amb els aldarulls que dissabte a la nit es van provocar a la capital de l'Anoia «per completar les tasques d'identificació» dels participants.

La nit de dissabte a diumenge un total de quatre persones van ser detingudes a la ciutat i, segons va avançar ahir el consistori, hi haurà més detencions «els propers dies».

A través d'un comunicat, el govern municipal va anunciar seva la voluntat «de personar-se» en el procediment judicial que s'obri i exercir «les accions legals que consideri oportunes».

L'alcalde, Marc Castells, i els regidors Carlota Carner i Miquel Vives es van reunir ahir, dilluns, amb els comandaments dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local per avaluar els incidents i planificar dispositius de prevenció per evitar que es repeteixin.

Els incidents es van iniciar poc després de les deu de la nit quan un grup d'una trentena de joves va començar a cremar contenidors al passeig Verdaguer i causar danys al mobiliari urbà.

A més a més, un cop hi va arribar la policia, els joves també van escridassar els agents de l'autoritat i van llançar objectes contra els vehicles policials, segons van informar fonts del consistori.

El balanç dels aldarulls es va saldar amb un total 17 contenidors cremats, un vehicle també afectat per les flames en un contenidor, i també es va fer una foguera a l'interior d'un parc. A banda de les quatre detencions, també van aixecar onze actes per incompliment del toc de queda.

D'altra banda, durant el cap de setmana, la Policia Local de Vilanova del Camí va aixecar 43 actes per incompliment de les darreres restriccions per frenar la pandèmia. Segons fonts municipals, la majoria van ser per no respectar el confinament municipal encara que també van imposar sancions per saltar-se el toc de queda i per no dur mascareta. En el primer cap de setmana de confinament municipal es van instal·lar controls als accessos del municipi i també vigilància dinàmica.