El líder d'ERC i exvicepresident català, Oriol Junqueras, va defensar ahir el diàleg amb el Govern de Pedro Sánchez, ja que «la nostra responsabilitat és parlar amb tothom», tot i la «repressió injusta» que pateixen els líders sobiranistes empresonats o les operacions policials que afecten l'independentisme.

En declaracions a RAC1 quan es complien, ahir, tres anys des que va entrar a la presó, Junqueras va esgrimir que la responsabilitat d'ERC és «intentar parlar amb tothom», i va posar com a exemple el que van fer els independentistes d'Irlanda o de l'Índia. «Tothom s'ha esforçat a dialogar amb els seus opressors. Si ho va fer Nelson Mandela després de 27 anys a la presó, nosaltres ho podem fer», va remarcar.

Va reconèixer, però, que operacions policials com la que va suposar diverses detencions en el marc de la causa que indaga el desviament de fons públics per pagar les despeses de Carles Puigdemont a Waterloo, «no ajuden», igual que «altres detencions o posar a la presó gent que és innocent», va dir Junqueras.