L'Audiència de Barcelona ha ordenat investigar si les anotacions en una llibreta de l'exdirigent de CDC Víctor Terradellas, en què classificava diversos mossos d'esquadra per la seva ideologia, patriotisme o orientació sexual, poden comportar delicte de revelació de secrets i deslleialtat professional.

Així ho ha acordat la secció tercera de l'Audiència de Barcelona en una interlocutòria, que revoca la decisió del jutjat d'instrucció 7 de Barcelona que el febrer passat va arxivar la causa, sense dur a terme cap diligència, i ordena que s'investiguin els fets per si podrien ser constitutius de delicte.

D'altra banda, el jutge que investiga el desviament de fons públics al procés atribueix a l'informàtic de Waterloo Jaume Cabaní un paper clau en la transferència de diners a l'expresident català Carles Puigdemont, mitjançant moneda digital, i en la creació d'una «república digital» per eludir els controls de l'Estat.

Tal com consta en un informe de la Guàrdia Civil remès al titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, l'investigat Jaume Cabaní hauria obtingut recursos de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes provinents de subvencions públiques que s'haurien emprat per sufragar les activitats de Puigdemont.

En la mateixa investigació, la Guàrdia Civil sosté que l'exalt càrrec de CDC i empresari David Madí mostrava tenir una gran capacitat d'influència en la conselleria d'Interior, on va preveure que Miquel Buch «les passaria putes» i caldria «ajudar-lo molt» i va advertir el seu successor, Miquel Sàmper, que tot l'equip era seu. Segons el sumari del cas, Madí, que va deixar la política el 2010, mostrava en les seves converses un gran coneixement dels secrets de la conselleria d'Interior i donava a entendre que tenia gent de la seva confiança al departament.

També sobre el mateix cas, el líder d'ERC i exvicepresident català, Oriol Junqueras, qualifica d'«absolutament ridícul» imaginar que Rússia volgués enviar 10.000 soldats per «envair un estat membre de l'OTAN», i va ironitzar fent servir paraules en rus: «Da, da, tovarish» (Sí, sí, camarada).