El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, va denunciar ahir que el Govern està portant a terme una «purga política» de la formació demòcrata després de la destitució de la directora territorial de Presidència a la Catalunya Central, la manresana Ivet Castaño.

En una roda de premsa telemàtica, Solsona va traslladar tot el suport del partit a Castaño, que és així mateix la presidenta comarcal del PDeCAT al Bages.

El mes de setembre, el llavors president de la Generalitat, Quim Torra, va destituir enmig d'una remodelació del Govern l'única consellera que conservava el carnet del PDeCAT, la igualadina Àngels Chacón, precisament proclamada avui com a candidata demòcrata a la presidència de la Generalitat.

Aquella remodelació del Govern es va dur a terme en plena crisi interna de l'espai postconvergent, pocs dies després que pesos pesants de l'Executiu català estripessin el carnet del PDeCAT seguint els passos marcats per l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont.

«Esperem que a partir d'avui ningú pugui qüestionar si hi ha o no hi ha purga política del PDeCAT al Govern de la Generalitat», va afirmar Solsona.

Per la seva banda, Chacón, que ha guanyat les primàries del PDeCAT amb el 93% dels vots, va exigir ahir «respecte a la diversitat ideològica» perquè «unitat no equival a uniformitat».