Les cavalcades d'enguany donaran més que mai un protagonisme especial a la seva vessant virtual, que serà pràcticament l'única eina que tindran per mostrar-se o per difondre els missatges reials en cas d'un confinament domiciliari o de mesures tant o més estrictes que les actuals. En tot cas, serviran per facilitar la seva visibilitat en un context encara incert però que segurament limitarà la presencialitat al carrer.

Manresa estudia incorporar algun tipus d'audiovisual al conjunt de la cavalcada, i en cas que no fos possible de cap manera organitzar-la, com a mínim s'intentaria passar per les escoles.

Faran el mateix altres poblacions, que aposten per passar la cavalcada en directe aprofitant que tenen mitjans de comunicació locals, com Navàs, amb emissora de ràdio i canal de televisió; o bé en streaming per les xarxes. A més, en alguns casos s'enregistraran prèviament imatges o escenes per anar-les intercalant enmig del directe. Sant Joan, per exemple, substituirà la rebuda inicial de cada any per un espectacle gravat, i es podria fer el mateix amb l'adoració i l'entrega de claus.

En alguns casos es recorrerà a les xarxes per ambientar la cavalcada els dies previs. Súria farà petites restransmissions en directe que aniran informant de detalls i descobriran alguns dels secrets que envolten la visita de Ses Majestats, des de com fan el carbó fins on s'aturen a descansar, o com arriben fins al poble.

A Sant Vicenç també es prepara un preludi per als infants del poble, i si res no ho impedeix, el missatger reial ja traurà el cap aprofitant l'encesa de llums prevista per al 3 de desembre. A partir d'aquí, anirà anunciant periòdicament les novetats de la cavalcada amb missatges pel canal de YouTube de l'Ajuntament o d'Instagram. La idea és retransmetre en directe la cavalcada, i incloure-hi «petites mostres» enregistrades de l'escola de dansa o les corals.