La Fiscalia del Tribunal Suprem ha assumit una nova recerca al rei emèrit que va ser iniciada per Anticorrupció, que, segons ha avançat eldiario.es, es refereix a l'ús per part de Joan Carles I i altres familiars de targetes de crèdit opaques amb càrrec a comptes en què cap figuren com a titulars. D'altra banda, la Inspecció Fiscal ha obert un expedient per aclarir d'on ha procedit la filtració a aquest mitjà.

Es tracta, segons una nota de la Fiscalia, de les diligències de recerca 12/2019, de les quals la nota esmentada no assenyala res sobre el seu contingut però que, segons fonts fiscals consultades per Europa Press, es refereixen a la informació publicada per elDiario.es, si bé afegeixen que conté «inexactituds» que declinen aclarir.

Segons la informació del digital, la reina emèrita Sofia també hauria utilitzat les targetes, amb s'haurien pagat viatges a Londres, a més d'altres familiars que no s'esmenten. Els moviments en els comptes citats correspondrien als anys 2016, 2017 i 2018, és a dir, posteriors a l'abdicació de Joan Carles I, i per això quedarien fora de la inviolabilitat de la qual aquest gaudia fins a aquesta data. Afegeix que les despeses, en superar increments de renda no declarats per sobre dels 120.000 euros, podrien constituir delicte fiscal.