La Fundació Althaia de Manresa va comunicar ahir una altra defunció a l'Hospital de Sant Joan de Déu a causa de la covid-19. Amb aquesta ja són 190 les víctimes mortals a la institució sanitària des de l'inici de l'epidèmia.

Es dona la circumstància que Althaia va comunicar dimarts quatre víctimes mortals més, que s'havien produït des de dissabte. L'afectació de l'epidèmia no dona treva i ahir va caldre comunicar un mort més.

Les dades actualitzades de la Fundació Althaia eren ahir de 50 persones ingressades, quatre més que el dia anterior, i 1.262 altes, sis més que les registrades dimarts.

Cal recordar que, dimarts, l'Hospital de Sant Andreu també va comunicar una defunció, així que es van fer públiques sis morts més a causa de la covid-19 en centres assistencials de la ciutat en 24 hores, tot i que corresponen a cinc dies diferents. Hores d'ara la xifra global de morts en centres hospitalaris de Manresa és de 256 i la d'ingressats supera la setantena. Si no hi ha aturador i continuen amunt cada vegada s'acostaran més als tres centenars de morts de xifra acumulada i al centenar d'ingressats, uns volums terribles.

Dues morts a Igualada

Aquesta darrera setmana, han mort dues persones més de covid a l'Hospital Universitari d'Igualada, el que eleva la xifra total des de l'inici de la pandèmia a 138 persones difuntes. I també hi ha un nombre elevat d'ingressos per infecció del virus, 26 en els darrers 7 dies. La setmana anterior també s'havien hagut d'ingressar 30 persones més. En els darrers dies, hi ha hagut, però menys casos. Encara és d'hora per saber si veritablement hi ha un descens de la corba local, però podria ser un indici dels primers resultats positius després de dies de creixement.