El candidat demòcrata a la Casa Blanca, Joe Biden, ja ha recaptat més vots que Barack Obama en les eleccions del 2008, en les quals va obtenir la seva primera victòria electoral, i ja ha superat el seu rècord.

Segons el recompte que ofereix Fox News, Biden ha recaptat més de 69,77 milions de vots, en relació amb els 69,49 que va obtenir Obama en les seves primeres eleccions, en les quals es va imposar al republicà John McCain, que en va recaptar 59,94.

Segons Nate Silver, director del portal Five Thirty Eight és molt probable que Biden acabi obtenint "aproximadament 80 milions de vots" si la participació total és d'uns 155 milions --uns 101 milions de persones han votat per correu o de manera anticipada--.

D'altra banda, Fox News compta 67,16 milions de vots de Trump, que podria acabar amb "entre 73 i 75 milions", ha escrit Silver a Twitter. Així doncs, l'expert afirma que tots dos acabaran batent el rècord d'Obama.

No obstant això, ser el candidat més votat no garanteix acabar sent president, ja que als Estats Units els ciutadans voten els seus representants en el Col·legi Electoral, que és el que finalment elegeix el mandatari del país.

En la història dels Estats Units hi ha hagut cinc candidats que han arribat a la Casa Blanca sense haver guanyat el vot popular. L'últim ha estat el mateix Trump. L'any 2016, la demòcrata Hillary Clinton va obtenir gairebé 2,9 milions de vots, més que el republicà, però Trump va superar els 270 delegats necessaris en el Col·legi Electoral.