La crida al veïnat de Manresa per participar en els cribratges massius organitzats pel departament de Salut amb la col·laboració de la Fundació Althaia, l'ICS i l'Ajuntament de Manresa ha estat un èxit. En quatre dies s'han fet més de 3.000 PCR (3.093), que és la xifra a la qual es pretenia arribar en els sis dies.

Ahir es va fer la segona sessió a l'Ateneu les Bases per al veïnat del Poble Nou i la Carretera Santpedor, i la resposta va ser, de nou, un èxit, amb cues de gent que es va anar a fer la PCR per saber si són asimptomàtics. Justament aquesta és la finalitat dels cribratges poblacionals: localitzar els positius asimptomàtics per aïllar-los, a ells i als seus contactes més directes -als quals també es fa la prova- per evitar que contagiïn altres persones.

Es van escollir el Barri Antic, les Escodines, el Poble Nou, la Car-retera Santpedor, la Sagrada Família i la Font dels Capellans perquè són els sis barris de Manresa on les darreres setmanes s'havia detectat que hi havia més acumulació de PCR positives.

Els cribratges van començar dijous i divendres passat al Casal de les Escodines. El primer dia hi van anar 698 persones i el segon, 599. La previsió donada per Salut era que hi anessin 500 persones cada dia, i en aquestes dues sessions ja es va veure que aquesta quantitat s'assoliria bé. Tal com va publicar Regió7 ahir, segons informació facilitada pel departament, menys de l'1% dels ciutadans que es van anar a fer la prova van donar positiu.

L'èxit encara ha estat més rotund en el cribratge a l'Ateneu les Bases. Mentre que dimarts hi van passar 928 persones -gairebé el doble de l'esperat-, la jornada d'ahir també va funcionar molt bé. Al matí hi van anar 418 persones i a la tarda, 450 més: 868 en total. En alguns moments del matí i de la tarda, tant ahir com abans-d'ahir, es van formar cues, que gestiona personal posat a disposició per l'Ajuntament i voluntaris de Creu Roja Manresa.

La prova consisteix a posar un palet pel nas per treure'n una mostra de la mucosa. Les analitza el laboratori de Sant Joan de Déu, que cada dia ja analitza un miler de PCR més, tal com va informar la directora d'infermeria d'Althaia, Assumpta Prat, quan van començar els cribratges.