La nit electoral dels Estats Units ha estat marcada, en el pla polític, per la incertesa sobre qui ha estat el guanyador de la cursa per arribar a la Casa Blanca, mentre que a peu de carrer el protagonisme l'han tingut les protestes que s'han generat a diverses ciutats, tot i que sense grans incidents.

A prop de la Casa Blanca s'ha viscut un petit focus de violència, on les autoritats han confirmat un suposat atac contra una simpatitzant de Trump a la plaça Black Lives Matter, dedicada al moviment de protesta contra la brutalitat policial, segons informa l'agència Bloomberg.

A Minneapolis, diverses persones han estat arrestades en una manifestacióque ha acabat amb pintades i s'ha disparat coets pirotècnics contra les forces de seguretat. Un portaveu policial, John Elder, ha confirmat la detenció d'almenys 13 dones i un home, segons mitjans locals.

D'altra banda, més de 800 persones s'han concentrat a Portland, algunes suposadament armades, en el que aparentment ha estat una continuació de les protestes que diàriament s'hi registren des de la mort de George Floyd al maig durant una operació policial.

També s'han practicat vuit detencions a Seattle després d'un conjunt de protestes, mentre que a Los Angeles la policia ha declarat il·legal una mobilització que s'ha organitzat als afores de l'estadi Staples Center. "S'ha arrestat diverses persones" a la capital californiana, segons un portaveu de la policia.

A la ciutat de Gaham, a Carolina del Nord, el focus de les tensions s'ha centrat en un monument en honor als caiguts del bàndol confederat, on s'han reunit detractors i seguidors de Trump.

D'altra banda, el Govern de l'estat de Michigan ha compartit a les xarxes socials un vídeo de la localitat de Warren en el qual diversos simpatitzants de Trump i Joe Biden, canten junts 'God Bless America' ('Déu beneeixi Amèrica').