La velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya s'ha situat avui en 0,96, és a dir, que cada infectat contagia menys d'una persona de mitjana, de manera que l'epidèmia comença a contreure's, com indica que els nous contagis han caigut en les últimes 24 hores a 3.710, quasi 2.000 menys que la mitjana de les últimes setmanes.

El risc de rebrot baixa 38 punts més en les últimes 24 hores a Catalunya i se situa en els 747, segons l'última actualització del Departament de Salut. L'11,69% de les proves que s'han fet en la darrera setmana han donat positiu.

Segons les dades actualitzades aquest dimecres pel Departament de Salut, el nombre d'hospitalitzats per covid encara creix i són 2.732 les persones ingressades en centres sanitaris catalans, 61 més que ahir, tot i que s'ha estabilitzat el nombre de pacients greus que estan a l'UCI, 489, un menys que el dia abans.

El nombre de morts, però, no deixa de créixer i des de l'inici de la pandèmia han mort ja 14.312 persones per covid a Catalunya, 38 d'elles reportades en les últimes 24 hores.