El futbolista de Puig-reig Oriol Rosell, ex del Barça, juga actualent a l'Orlando City l'anomenada Major League Soccer (MSL) als Estats Units.

Com es viu a Orlando el dia de les eleccions?

A la zona on soc jo s'ha viscut molt intensament la jornada electoral. Aquí t'adones que la gent s'ho pren molt seriosament, sobretot els agrada molt fer el seguiment del recompte de vots per com van canviant els resultats a favor d'un o de l'altre. Fins i tot, un amic meu nord-americà em deia que ells ho veuen com si es tractés d'un partit de futbol americà, i es prenen tot el dia per quedar amb els amics per beure i posteriorment mirar el 'partit', és a dir, el duel entre els candidats a la nit electoral. M'ha fet aquesta analogia.

Com veu Trump

Són dos candidats amb perfils diferents. Hi ha gent a la qual li agrada molt Donald Trump, ho fa saber i li dona suport a tot el que fa o diu, i també hi ha els que donen suport a Joe Biden, que solen ser persones més liberals, que venen més de les ciutats.

S'interessa per les eleccions dels EUA?

En el meu cas particular, m'agrada seguir-ho i m'interessa el tema. Suposo que tothom està una mica a l'expectativa de veure qui guanyarà, no només als Estats Units, sinó a tot el món. És interessant implicar-se en això tenint ben en compte que el resultat final no només afectarà els Estats Units sinó també la resta de països.

Orlando és a l'estat de Florida, que diuen que és un dels estratègics.

Florida sempre ha estat un estat clau per als candidats a la presidència perquè té molts vots electorals, 29; es diu que és un dels estats que pot decantar els resultats. El 2016 ja va caure a favor del Trump, i en aquesta ocasió també.

El coronavirus

Crec que a Trump sí que l'ha afectat per la seva política i la manera de ser, però si soc sincer, no tinc una opinió clara respecte d'això perquè no tinc tota la informació.