El Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals (Sepblac) va traslladar una alerta a la Fiscalia Anticorrupció després d'haver localitzat una fortuna oculta del rei emèrit a l'illa de Jersey, segons va avançar el diari El Mundo en la seva edició digital.

Així, unes noves diligències de la Fiscalia investigaran l'existència d'un trust en el qual figura Joan Carles I com a beneficiari i que es nodreix de fons d'un altre vehicle financer similar a les illes del Canal constituït en la dècada dels anys 90. La nova fortuna va ser transvasada en 2005 al citat 'trust', que ha mogut almenys cinc milions d'euros, indica el citat diari.

Aquesta alerta ha derivat en una tercera recerca relativa al rei emèrit, que es troba en estat «molt embrionari» i de la qual s'ocuparà, igual que les dues anteriors, la Fiscalia del Tribunal Suprem amb la col·laboració del fiscal en cap Anticorrupció, Alejandro Luzón.

Les perquisicions, segons va indicar la fiscal general de l'Estat, Dolores Delgado, encara han de ser incoades formalment.

Aquesta tercera línia de recerca s'uneix a les altres dues ja obertes al rei emèrit, la primera per possibles comissions procedents de l'AVE a la Meca i que previsiblement serà arxivada respecte al pare de Felip VI perquè no s'han trobat indicis que es puguin perseguir respecte d'aquest aforat.

La causa, no obstant això, es continuarà investigant respecte d'altres persones i per això aquesta part de les diligències tornen a la fiscalia Anticorrupció. Quant a l'informe relatiu a Joan Carles I, està previst que es presenti abans que conclogui l'any, perquè es tracta de fets que poden ser diferenciats perfectament dels atribuïts a la resta d'implicats.

El segon expedient, ja «molt avançat» en paraules de la fiscal general, és el relatiu a pagaments amb una targeta de crèdit dels quals es podrien haver beneficiat Joan Carles I i altres membres de la seva família sense ser titulars del compte associat.