Les acusacions sense evidència de «frau» electoral del president nord-americà, Donald Trump, han provocat esquerdes al Partit Republicà, amb molts legisladors que es distancien del mandatari, i amb la ira desfermada del seu cercle més pròxim, especialment dels seus fills Eric i Don Jr.

Marco Rubio, senador per Florida i un dels més pròxims a Trump, va remarcar que el fet que «suposi temps fer el còmput de vots no és frau». D'altres van anar més lluny, com el governador de Maryland, Larry Hogan, que va subratllar que «no hi ha defensa per als comentaris» de Trump, que va considerar que «soscaven el procés democràtic».

Enfront d'això, els fills del mandatari Eric i Don Jr., que han estat molt actius en la campanya electoral, van llançar els seus dards contra el partit. «La falta total d'acció virtualment de tots els aspirants el 2024 és bastant sorprenent. Tenen una plataforma per demostrar que estan disposats i són capaços de lluitar, però prefereixen cedir a la màfia de la premsa en el seu lloc», va indicar Eric al seu compte de Twitter. Poc després, el seu germà Don Jr. escrivia en la mateixa xarxa social: «On és el Partit Republicà? Els nostres votants mai ho oblidaran».

En les últimes hores, alguns republicans sí que van fer un pas endavant en defensa de les acusacions del president, com el líder de la minoria conservadora a la Cambra de Representants, Kevin McCarthy, qui va assegurar falsament que Trump havia guanyat les eleccions i va exigir que «els vots legals siguin protegits».