El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, ha dit aquest dissabte que "es posa al servei d'Esquerra Republicana per ser el candidat a la presidència de la Generalitat".

En una carta oberta que publica el diari ARA, Aragonès indica que "Catalunya afronta un dels moments més complexos de les últimes dècades".

"Tots hem patit la pandèmia -diu Aragonès-, especialment els que més pateixen les desigualtats, i la crisi social i econòmica que ha provocat, se sumen a una repressió contínua per part de l'estat espanyol i a uns reptes globals dels quals Catalunya no pot quedar al marge".

Aragonès indica: "Avui, els governs -també el de Catalunya- ens veiem obligats a prendre decisions per protegir la salut i la vida, que han de ser compatibles amb un projecte de reconstrucció social, econòmica, ambiental i emocional i han d'anar acompanyades de mesures de suport als més afectats". "I ho farem tant com sigui necessari", subratlla.

"És hora d'assumir el màxim compromís i enfocar totes les energies en guanyar aquest país nou que ara ja és una urgència", sosté el dirigent republicà, que recorda que "a principis de l'any que ve, a causa de la injusta inhabilitació del president (Quim) Torra, hi haurà eleccions".

En aquests comicis, afirma, ERC vol "sumar una majoria més àmplia, més sòlida i més transformadora" per a la Catalunya lliure i justa que volen, "impregnada dels valors republicans".

"És per servir a aquest objectiu que em poso al servei d'Esquerra Republicana per ser candidat a la presidència de la Generalitat", argumenta.

Aragonès diu a la carta ser conscient que els que haurien de ser candidats són Oriol Junqueras, actualment a la presó, i Marta Rovira, fugida a Suïssa, però que no poden ser-ho "a causa de la repressió".

"Però no ho faré a títol individual, sinó com a part d'un col·lectiu ampli i obert, de mirada llarga, sent com diu Oriol (Junqueras), el soci més lleial al poble de Catalunya", continua.

Aragonès assegura que es proposa com a candidat perquè ERC sigui aquest soci "obert, diàfan, transversal i ecologista com ens diu sempre Carme Forcadell, compromès socialment com reclama Dolors Bassa i, sobretot, sempre al servei dels ciutadans perquè aquest és el nostre deure i la nostra obligació, allò que tenim integrat en el nostre ADN". "Al servei de tota la ciutadania de Catalunya", conclou.