Els trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) incorporaran a partir de demà un vagó on es recomanarà anar en silenci com a mesura contra la covid-19. Així ho va explicar a RAC1 el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que va indicar que no pot ser una obligació sinó una recomanació.

Se senyalitzarà a les portes d'accés als vagons i es dirà per megafonia. Calvet va dir que la recomanació és extensible a la resta del transport públic i que si en posar-ho en marxa es veu que han de ser més vagons, s'adaptarà. D'altra banda, va insistir que tot i que la demanda ha baixat, hi ha «el 100%» de l'oferta de transport i que el que cal per evitar aglomeracions és «aplanar» l'hora punta.

Calvet va explicar que des del Govern fa setmanes que diuen que «seria recomanable que la gent no parlés» al transport públic i a partir de demà ho posaran en marxa als Ferrocarrils. Calvet va afegir que en les reunions diàries que fan tots els operadors de transport púbic es va acordar anar transmetent aquesta recomanació per tal que es faci extensible a tots. Per exemple, ja és visible al Metro.

«La recomanació de no parlar no pot ser una altra cosa que una recomanació», va explicar Calvet. Amb això, va apuntar que no es podrà sancionar però va confiarque la ciutadania vagi adquirint aquesta nova mesura per incrementar la seguretat en el transport públic.